Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 303]

Karkówka w ketchupie z żurawiną

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Soczysta karkówka pieczona w wyśmienitym słodko-ostrym, ketchupowym sosie z cebulą i suszoną żurawiną.

Karkówka w ketchupie z żurawiną

Składniki:

Karkówka w ketchupie z żurawiną

 

  • 1 kg karkówki wieprzowej
  • sól, pieprz
  • 2 cebule
  • 500 ml pikantnego ketchupu
  • 150 g suszonej żurawiny

Sposób przygotowania:

Karkówka w ketchupie z żurawiną
Mięso umyć, osuszyć pokroić w plastry oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Obraną cebulę pokroić w piórka.

Naczynie żaroodporne wysmarować ketchupem oraz posypać żurawiną.

Układać warstwami karczek i cebulę każdą warstwę smarując ponownie ketchupem z żurawiną.

Piec 60 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.