Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Karkówka w liściach kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ta karkówka jest naprawdę bardzo dobra.

Karkówka w liściach kapusty

Składniki:

Karkówka w liściach kapusty

 

  • Kilka plastrów słoniny,
  • kilka liści kapusty,
  • 1,5kg.karkówki,
  • 2marchewki,
  • 2 cebule,
  • 4-5 ziemniaków,
  • kilka ziaren jałowca,
  • 1szkl.wina,
  • pieprz ziarnisty,
  • sól,pieprz mielony,
  • olej

Sposób przygotowania:

Karkówka w liściach kapusty
Mięso nacieramy solą i pieprzem.Dno żaroodpornego naczynia smarujemy olejem i wykładamy plastrami słoniny,przykrywamy je liśćmi kapusty,a na nich układamy mięso.Marchewki i ziemniaki kroimy w plastry,cebulę w krążki.Mięso obkładamy warzywami i liśćmi kapusty,dodajemy ziarenka jałowca oraz pieprz ziarnisty.Pieczemy pod przykryciem ok.1,5godz.w 200"C.W trakcie pieczenia mięso podlewamy winem.