malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Karkówka w marchewce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Danie świetne na obiad, odświętne i bardzo smaczne, proste i tanie. Do tego świetnie smakuje, rodzina chętnie je zjada.

Karkówka w marchewce

Składniki:

Karkówka w marchewce

 

  • 1 kg karkówki wieprzowej,
  • 1/2 kg marchewki,
  • 1/2 kg cebuli,
  • 3 listki laurowe,
  • 2 szklanki bulionu,
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
  • łyżka octu,
  • łyżeczka cukru, 1
  • /2 łyżki soli,
  • łyżka rozmarynu,
  • łyżeczka kminu,
  • 4 łyżki maki pszennej tortowej.

Sposób przygotowania:

Karkówka w marchewce
Karkówką kroimy w plastry, solimy, pieprzymy i odstawiamy na 30 min. rozmaryn mieszamy z kminkiem, mąką, plastry karkówki maczamy ma panierce i chwilę obsmażamy,. Cebulę kroimy w piórka, marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. W rondelku dusimy, marchewkę, cebule, listki podlewając bulionem oraz dodajemy ocet, cukier, koncentrat, solimy. Karkówką układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy warzywami, zapiekamy 20 min w temp. 170 stopni.