marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Karkówka w marynacie korzennej.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zrobić bejcę z podanych wyżej składników.Mięso wieprzowe opłu- -kać,osuszyć papierowym ręcznikiem.Obtoczyć w bejcy i odstawić.Grillować.

Karkówka w marynacie korzennej.

Składniki:

Karkówka w marynacie korzennej.

 

  • 500 g.karkówki,
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej lub francuskiej,
  • przyprawa do grilla,
  • szczypta goździków i cynamonu,
  • 1 łyżka oliwy ekstra vergin,
  • pieprz,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Karkówka w marynacie korzennej.
Mięso na karkówkę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Pokroić na kawałki wielkości kotletów.Przyrządzić marynatę na
bazie przypraw korzennych,musztardy,oliwy,szczypty przyprawy do grilla,pieprzu i soli.Wymieszać i obtaczać kawałki mięsa w ma-
-rynacie,po czym odstawić na kilka godzin,aby mięso przeszło
zapachem i smakiem bejcy.Na drugi dzień dać na grilla(może być
elektryczny) i obracać kawałki mięsa na obydwie strony.Po upiecz-
-eniu podawać z równie pieczonymi ziemniakami i sałatką z pomi-
-dorów.