katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1337]

Karkówka w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Karkówka dobra nie tyko na grilla. Smaczna jako niby schabowy z cebulkową nutką i delikatna w smaku.

Karkówka w panierce

Składniki:

Karkówka w panierce

 

Sposób przygotowania:

Karkówka w panierce
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Oprószyć dość mocno solą i pieprzem, lekko rozbić tłuczkiem. Cebulę pokroić w krążki. Układać mięso w naczyniu i przekładać je cebulą. Zalać maślanką i odstawić na 2-3 godz.

Roztrzepać jajko. Mięso oczyścić z cebuli i panierować w jajku i bułce smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

Osączyć na papierowym ręczniku.