Strona główna Karkówka w sosie musztardowo-sojowym

Karkówka w sosie musztardowo-sojowym

Sarenka - Przepis na: Karkówka w sosie musztardowo-sojowym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 571
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Karkówka w sosie musztardowo-sojowym
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Karkówka duszona z kapusta pekinska, w musztardowo-sojowym sosie.


trudność: średne
czas:

Karkówka w sosie musztardowo-sojowym - SKŁADNIKI:

  • karkówka bez kosci - 3-4 plastry o 1 cm grubosci,
  • kapusta pekinska - 1 sztuka,
  • musztarda rosyjska, ostra (uzylam firmy Kamis),
  • sos sojowy ciemny,
  • listki laurowe - 2 sztuki,
  • zabek czosnku,
  • maka kukurydziana lub pszenna,
  • olej do smazenia,
  • sól, vegeta, papryka w proszku, kolendra w proszku,
  • pieprz czarny mielony, 3 kapki octu balsamicznego,
  • slodka smietana - lyzka.

Karkówka w sosie musztardowo-sojowym - PRZYGOTOWANIE:

Karkówke umyc, osuszyc i przyprawic: papryka czerwona w proszku, sola, pieprzem, i dodac po kapce octu balsamicznego i sosu sojowego na kazdy plaster i z obu stron. Kapuste pekinska poszatkowac. Na patelni rozgrzac olej i podsmazyc mieso na lekko rumiano z obu stron. Wyjac mieso, przelozyc do rondla i zalac je woda, zagotowac. Do gotujacej wody dodac kapuste pekinska, lyzke vegety, lyzke sosu sojowego i pieprz. Dusic na srednim ogniu przez okolo 40 minut, do miekkosci miesa i kapusty. Na 15 minut przed zakonczeniem duszenia, dodac 2 listki laurowe. Na 5 minut przed zakonczeniem duszenia dodac posiekany drobno czosnek, kopiasta lyzke musztardy rosyjskiej (mozna troche mniej lub wiecej), lyzke slodkiej smietany i wymieszac. Zagescic maka rozpuszczona w niewielkiej ilosci zimnej wody. Doprawic do smaku. Podawac na goraco z ziemniakami, ryzem, kasza lub makaronem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karkówka w sosie musztardowo-sojowym (strona 1 z 1)  
kasik12

kasik12
offline

2010-12-18 19:46
Smacznie:D 5 Sarenko, obiadek dla Taty już wiem jaki, sama też się skuszę chętnie;-)
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka
offline

2010-12-19 13:28
Nietypowe połączenie z karkówką.Bardzo mi pasuje, z pewnością coś podobnego wykombinuję niebawem.5
Skomentuj
Oceń:
0
margolata

margolata
offline

2010-12-19 19:06
Karkówka pyszności. Ja robię z musztardą chrzanową:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapusta
Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze Biała kapusta z burakami Kapusta ze śmietaną
Surówka z białej kapusty Kapusta na ciepło z pieczarkami Pierogi z kapustą i pieczarkami
Surówka z kiszonej kapusty Surówka z koperkiem w miodowo musztardowym sosie Pomidory nadziewane ryżem z kapustą
Sałatka z kapustą, ogórkiem i papryką na zimę Zasmażana kapusta do obiadu Młoda kapusta zasmażana z koprem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane