Strona główna Karkowka w sosie slodko-kwasnym

Karkowka w sosie slodko-kwasnym

Karkówka « poprzedni | następny »
bogini8 - Przepis na: Karkowka w sosie slodko-kwasnym offline

Kuchcik
Przepisy: 7
Karkowka w sosie slodko-kwasnym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

prosty smaczny obiadek :)


trudność: łatwe
czas:

Karkowka w sosie slodko-kwasnym - SKŁADNIKI:

  • 1kg karkówki
  • Skladniki zalewy:
  • 1 szkl. zalewy z ogórków konserwowych
  • ½ szkl. ketchupu pikantnego
  • 4 cebule ( pokroic w póltalarki, zeszklic i
  • dodac do zalewy)

Karkowka w sosie slodko-kwasnym - PRZYGOTOWANIE:

Mieso pokroic w centymetrowe plastry posolic, popieprzyc obsmazyc na patelni na tluszczu. Ogorki odsaczamy z zalewy i kroimy w plasterki. W zaroodpornym naczyniu ukladamy warstwami: porcje miesa, na które kladziemy pokrojone w talarki ogórki, zalewa, mieso, ogórki, zalewa. Jesli zalewa jest za kwasna mozemy dodac szczypte cukru. Pieczemy 40–50 minut w temperaturze 180°C Podajemy z ryzem, kasza lub ziemniakami. Ja preferuje brazowy ryz.:) Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karkowka w sosie slodko-kwasnym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karkówka
Łopatka w sosie chrzanowym Duszona karkówka Karkówka nadziewana dynią i cukinią
Karkówka z pieczarkami i papryką Domowa delikatna wędlina z karkówki Karkówka duszona w kawie
Karczek gotowany Karczek pieczony marynowany z pieprzem cytrynowym Karczek pieczony w winie
Paczuszki z karkówki z kaszanką Karkówka pachnąca lasem i ogrodem Szaszłyki z karkówki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane