Strona główna Karkowka w sosie slodko-kwasnym

Karkowka w sosie slodko-kwasnym

Karkówka « poprzedni | następny »
bogini8

Kuchcik
Przepisy: 7
Karkowka w sosie slodko-kwasnym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

prosty smaczny obiadek :)


trudność: łatwe
czas:

Karkowka w sosie slodko-kwasnym - SKŁADNIKI:

  • 1kg karkówki
  • Skladniki zalewy:
  • 1 szkl. zalewy z ogórków konserwowych
  • ½ szkl. ketchupu pikantnego
  • 4 cebule ( pokroic w póltalarki, zeszklic i
  • dodac do zalewy)

Karkowka w sosie slodko-kwasnym - PRZYGOTOWANIE:

Mieso pokroic w centymetrowe plastry posolic, popieprzyc obsmazyc na patelni na tluszczu. Ogorki odsaczamy z zalewy i kroimy w plasterki. W zaroodpornym naczyniu ukladamy warstwami: porcje miesa, na które kladziemy pokrojone w talarki ogórki, zalewa, mieso, ogórki, zalewa. Jesli zalewa jest za kwasna mozemy dodac szczypte cukru. Pieczemy 40–50 minut w temperaturze 180°C Podajemy z ryzem, kasza lub ziemniakami. Ja preferuje brazowy ryz.:) Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karkowka w sosie slodko-kwasnym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karkówka
Karkówka zapiekana w sosie majonezowo-ketchupowym Pieczona karkówka w musztardzie delikatesowej Karkówka pieczona z warzywami
Pizza z karkówką na spodzie z dodatkiem ziemniaków Karczek smażony  Smażony karczek w przyprawach
Karkówkowe warkocze z cebulką i pieczarkami Kotlety z karkówki Domowa konserwa - karczek z czosnkiem z szynkowara
Zupa syczuańska Wypasiona grochówka Eli Karczek duszony z pomidorami i szczypiorkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane