lewasana

lewasana

Kucharz
[Przepisów: 3]

karkówka w winnie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

karkówka zalana winem z majerankiem i czosnkiem nadaje smaku i aromatu.

karkówka w winnie

Składniki:

karkówka w winnie

 

  • 6plasterków karkówki
  • szklanka wina czerwonego słodkiego
  • pieprz,sól,majeranek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2marchewki
  • 2cebule

Sposób przygotowania:

karkówka w winnie
karkówke delikatnie rozbić włożyć do miski posypać:trzy łyżki majeranku,sól, pieprz wlać pół szklanki wina i dokładnie wymieszać tak aby na każdym kawałku karkówki były przyprawy.Wstawić do lodówki na ok.1godzine. marchew pokroić w plasterki,cebule na 8części.karkówke położyś na rozgrzaną patelnie z olejem gdy mięso delikatnie się podsmaży dodać marchew i reszte wina dusić pod pokrywą ok.45 min dodać cebulke i dusić jeszcze jakieś 15min. mięsko jest gotowe można podawać z ziemiakami lub z ryżem.