Strona główna Karkówka z cebulą i pieczarkami

Karkówka z cebulą i pieczarkami

Karkówka « poprzedni | następny »
evita0007 - Przepis na: Karkówka z cebulą i pieczarkami offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 420
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Karkówka z cebulą i pieczarkami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Pyszne,delikatne i mięciutkie mięsko-Polecam :)


trudność: łatwe
czas:

Karkówka z cebulą i pieczarkami - SKŁADNIKI:

  • NA TRZY PORCJE:
  • 3 plastry ładnej mięsistej karkówki wieprzowej (grubość ok.1,5cm)
  • 4 średnie cebule-pokrojone w pół krążki
  • 8 większych pieczarek-umytych,osuszonych ,obranych i pokrojonych na ćwiartki
  • olej do smażenia około 4 łyżki
  • Przyprawy:
  • sól i pieprz świeżo mielone,przyprawa do wieprzowiny,czosnek granulowany wg.uznania.
  • Dodatkowo 3 szczypty suszonych płatków chili (na każdy plaster mięsa po jednej szczypcie) i 4-5 dużych łyżek maggi

Karkówka z cebulą i pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Umyte i osuszone mięso przyprawiamy z obu stron w/w przyprawami oprócz maggi i wrzucamy na rozgrzany olej na patelni.Zmniejszamy ogień przykrywamy pokrywą i dusimy do miękkości mięsa,od czasu do czasu przekręcając je. Gdy mięso juz jest miękkie odkrywamy pokrywe i dodajemy cebulę i pieczarki oraz przyprawę maggi, mieszamy i dalej dusimy do miękkości cebuli i pieczarek.Gdy wszystko zmięknie możemy podawać. Na talerze wykładamy po porcji mięsa na to cebulę z pieczarkami i całość polewamy sosem który nam sie wytworzył podczas duszenia i gotowe :) Podajemy z ulubionymi dodatkami.Smacznego . . .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karkówka z cebulą i pieczarkami (strona 1 z 1)  
gusia1000

gusia1000
offline

2013-06-08 21:05
Syte jedzenie na medal.
Skomentuj
Oceń:
0
Monika438

Monika438
offline

2013-08-15 12:44
Po lekkim zmodyfikowaniu przepisu(brak wszystkich składników w lodówce) z dodatkiem przyprawy węgierskiej zamiast do wieprzowiny i bez pieczarek karkówka także wyszła wyśmienita .Palce lizać!
Skomentuj
Oceń:
0
evita0007

evita0007
offline

2013-08-16 21:00
Monika438 napisał(a):

Po lekkim zmodyfikowaniu przepisu(brak wszystkich składników w lodówce) z dodatkiem przyprawy węgierskiej zamiast do wieprzowiny i bez pieczarek karkówka także wyszła wyśmienita .Palce lizać!

Miód na moje uszy :) dziękuje :-)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karkówka
Duszona karkówka Karkówka nadziewana dynią i cukinią Karkówka z pieczarkami i papryką
Domowa delikatna wędlina z karkówki Karkówka duszona w kawie Karczek gotowany
Karczek pieczony marynowany z pieprzem cytrynowym Karczek pieczony w winie Paczuszki z karkówki z kaszanką
Karkówka pachnąca lasem i ogrodem Szaszłyki z karkówki Karkówka w kolorowej papryce

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane