Strona główna Karkówka z cebulą i pieczarkami

Karkówka z cebulą i pieczarkami

« poprzedni | następny »
evita0007

Srebrny Ekspert
Przepisy: 422
zdjęcia: 1 z 3
Karkówka z cebulą i pieczarkami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Pyszne,delikatne i mięciutkie mięsko-Polecam :)


trudność: łatwe
czas:

Karkówka z cebulą i pieczarkami - SKŁADNIKI:

  • NA TRZY PORCJE:
  • 3 plastry ładnej mięsistej karkówki wieprzowej (grubość ok.1,5cm)
  • 4 średnie cebule-pokrojone w pół krążki
  • 8 większych pieczarek-umytych,osuszonych ,obranych i pokrojonych na ćwiartki
  • olej do smażenia około 4 łyżki
  • Przyprawy:
  • sól i pieprz świeżo mielone,przyprawa do wieprzowiny,czosnek granulowany wg.uznania.
  • Dodatkowo 3 szczypty suszonych płatków chili (na każdy plaster mięsa po jednej szczypcie) i 4-5 dużych łyżek maggi

Karkówka z cebulą i pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Umyte i osuszone mięso przyprawiamy z obu stron w/w przyprawami oprócz maggi i wrzucamy na rozgrzany olej na patelni.Zmniejszamy ogień przykrywamy pokrywą i dusimy do miękkości mięsa,od czasu do czasu przekręcając je. Gdy mięso juz jest miękkie odkrywamy pokrywe i dodajemy cebulę i pieczarki oraz przyprawę maggi, mieszamy i dalej dusimy do miękkości cebuli i pieczarek.Gdy wszystko zmięknie możemy podawać. Na talerze wykładamy po porcji mięsa na to cebulę z pieczarkami i całość polewamy sosem który nam sie wytworzył podczas duszenia i gotowe :) Podajemy z ulubionymi dodatkami.Smacznego . . .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karkówka z cebulą i pieczarkami (strona 1 z 1)  
gusia1000

gusia1000

2013-06-08 21:05
Syte jedzenie na medal.
Skomentuj
Oceń:
0
Monika438

Monika438

2013-08-15 12:44
Po lekkim zmodyfikowaniu przepisu(brak wszystkich składników w lodówce) z dodatkiem przyprawy węgierskiej zamiast do wieprzowiny i bez pieczarek karkówka także wyszła wyśmienita .Palce lizać!
Skomentuj
Oceń:
0
evita0007

evita0007

2013-08-16 21:00
Monika438 napisał(a):

Po lekkim zmodyfikowaniu przepisu(brak wszystkich składników w lodówce) z dodatkiem przyprawy węgierskiej zamiast do wieprzowiny i bez pieczarek karkówka także wyszła wyśmienita .Palce lizać!

Miód na moje uszy :) dziękuje :-)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karkówka
Pyszne mięso na zimno Zrazy z karkówki podwójnie nadziane Karkówka pieczona na piwie
Karkówka w sosie pieczarkowo-śmietanowym Karczek długo pieczony Chrzanowa karkówka
Karczek wieprzowy duszony Pasztet wieprzowy Karkówka w sosie warzywnym
Smażony makaron z warzywami Karkówka zapiekana w sosie majonezowo-ketchupowym Pieczona karkówka w musztardzie delikatesowej

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

  • Wygraj kartę o wartości 200zł! Wygraj kartę o wartości 200zł!

    Czy znasz produkty Hortex, które zawierają
paprykę? Wymień przynajmniej trzy i napisz: jakie
 jest Twoje ulubione danie z papryką? Uzasadnij
swoją odpowiedź. Do wygrania 5 kart DUKA o wartości 200 zł każda. Konkurs trwa od 18.03. do 31.03. Zapraszamy!

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane