evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Karkówka z cebulą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne,delikatne i mięciutkie mięsko-Polecam :)

Karkówka z cebulą i pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karkówka z cebulą i pieczarkami

  • NA TRZY PORCJE:
  • 3 plastry ładnej mięsistej karkówki wieprzowej (grubość ok.1,5cm)
  • 4 średnie cebule-pokrojone w pół krążki
  • 8 większych pieczarek-umytych,osuszonych ,obranych i pokrojonych na ćwiartki
  • olej do smażenia około 4 łyżki
  • Przyprawy:
  • sól i pieprz świeżo mielone,przyprawa do wieprzowiny,czosnek granulowany wg.uznania.
  • Dodatkowo 3 szczypty suszonych płatków chili (na każdy plaster mięsa po jednej szczypcie) i 4-5 dużych łyżek maggi

Sposób przygotowania:

Karkówka z cebulą i pieczarkami

Umyte i osuszone mięso przyprawiamy z obu stron w/w przyprawami oprócz maggi i wrzucamy na rozgrzany olej na patelni.Zmniejszamy ogień przykrywamy pokrywą i dusimy do miękkości mięsa,od czasu do czasu przekręcając je. Gdy mięso juz jest miękkie odkrywamy pokrywe i dodajemy cebulę i pieczarki oraz przyprawę maggi, mieszamy i dalej dusimy do miękkości cebuli i pieczarek.Gdy wszystko zmięknie możemy podawać. Na talerze wykładamy po porcji mięsa na to cebulę z pieczarkami i całość polewamy sosem który nam sie wytworzył podczas duszenia i gotowe :) Podajemy z ulubionymi dodatkami.Smacznego . . .