anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Karkówka z grilla

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Lato to sezon na grillowane, polecam zamarynować mięso przed grillowaniem będzie soczyste i delikatne polecam.

Karkówka z grilla Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Karkówka z grilla

 

Sposób przygotowania:

Karkówka z grilla
Karczek umyć pokroić na plastry około 1.5 cm. Osuszyć.

Do miseczki wlać olej dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać sól i pieprz dodać również słodka i ostra paprykę. Bardzo dokładnie wymieszać marynatę.

Każdy plaster mięsa natrzeć bardzo dokładnie marynata i odstawić na minimum 5 godzin w zimne miejsce. Mieso grillować około 30 minut często odwracając w czasie grillowania.
Karkówka z grilla
mięso należy natrzeć bardzo dokładnie marynatą