Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Karkówka z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Już niedługo rozpocznie się sezon grillowy, a wówczas nie może zabraknąć karkówki, która jest niezastąpionym elementem grillowych pikników.

Karkówka z grilla

Składniki:

Karkówka z grilla

 

  • 1 kg karkówki
  • 1/2 szkl oleju
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzy ziołowego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka przyprawy do karkówki
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżeczka przyprawy do grilla
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki ketchupu

Sposób przygotowania:

Karkówka z grilla
W miseczce wymieszać olej z wszystkimi przyprawami oraz dodać przeciśniętą przez praskę cebulę oraz czosnek i dokładnie całość wymieszać.

Umytą oraz osuszoną karkówkę pokroić w plastry i lekko rozpić, a następnie obtoczyć je w marynacie i odstawić do lodówki na 24 godziny.

Następnego dnia karkówkę można już grillować.

Tagi:

grill mięsa