Karkówka z patelni

Karkówka « poprzedni | następny »
evita0007 - Przepis na: Karkówka z patelni offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 420
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Karkówka z patelni
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Mięso ma piekny brązowy kolor i rozpływa się w ustach.


trudność: łatwe
czas:

Karkówka z patelni - SKŁADNIKI:

  • 2 plastry karkówki grubośc ok 2-3 cm
  • 7 łyzek ocet winny z czerwonego wina
  • 5 łyżek sos sojowy-ciemny
  • pieprz kolorowy wg.uznania
  • olej do smazenia 3-4 łyżki

Karkówka z patelni - PRZYGOTOWANIE:

Umyte płaty mięsa delikatnie rozbijamy (dokładnie po parę klapsów żeby ich za bardzo nie roztrzaskać) Następnie przełożyć do miski.Wlać ocet,sos sojowy i popieprzyć.Przemieszać i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Na patelni rozgrzać olej i smażyć karkówkę pod przykryciem około 20 minut (w miedzy czasie przekręcić) Potem zdjąć pokrywę i smażyć na brązowy kolor,do czasu wyparowania octu balsamicznego. Podawać z ulubionymi dodatkami.... Smacznego :-)))


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karkówka z patelni (strona 1 z 1)  
gusia1000

gusia1000
offline

2012-10-30 15:36
Rarytas dla mięsożerców.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karkówka
Karkówka nadziewana dynią i cukinią Karkówka z pieczarkami i papryką Domowa delikatna wędlina z karkówki
Karkówka duszona w kawie Karczek gotowany Karczek pieczony marynowany z pieprzem cytrynowym
Karczek pieczony w winie Paczuszki z karkówki z kaszanką Karkówka pachnąca lasem i ogrodem
Szaszłyki z karkówki Karkówka w kolorowej papryce Kotlety mielone z cukinią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane