Karkówka z patelni

Karkówka « poprzedni | następny »
evita0007

Srebrny Ekspert
Przepisy: 422
zdjęcia: 1 z 4
Karkówka z patelni
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Mięso ma piekny brązowy kolor i rozpływa się w ustach.


trudność: łatwe
czas:

Karkówka z patelni - SKŁADNIKI:

  • 2 plastry karkówki grubośc ok 2-3 cm
  • 7 łyzek ocet winny z czerwonego wina
  • 5 łyżek sos sojowy-ciemny
  • pieprz kolorowy wg.uznania
  • olej do smazenia 3-4 łyżki

Karkówka z patelni - PRZYGOTOWANIE:

Umyte płaty mięsa delikatnie rozbijamy (dokładnie po parę klapsów żeby ich za bardzo nie roztrzaskać) Następnie przełożyć do miski.Wlać ocet,sos sojowy i popieprzyć.Przemieszać i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Na patelni rozgrzać olej i smażyć karkówkę pod przykryciem około 20 minut (w miedzy czasie przekręcić) Potem zdjąć pokrywę i smażyć na brązowy kolor,do czasu wyparowania octu balsamicznego. Podawać z ulubionymi dodatkami.... Smacznego :-)))


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karkówka z patelni (strona 1 z 1)  
gusia1000

gusia1000

2012-10-30 15:36
Rarytas dla mięsożerców.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karkówka
Karczek duszony z pieczarkami Karkówka w musztardzie Karkówka duszona z kuminem rzymskim i z grzybami
Karkówka w sosie czosnkowo-paprykowym Karkówka w sosie keczupowo-chrzanowym Karkówka pod cebulowym kremem
Soczysty duszony karczek Karkówka z pieczarkami i topinamburem Karminadle wieprzowo-wołowe Eli
Karkówka w ziołach po skandynawsku Karkówka z ryżem Schab w miodzie i rozmarynie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane