evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 422]

Karkówka z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso ma piekny brązowy kolor i rozpływa się w ustach.

Karkówka z patelni Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Karkówka z patelni

  • 2 plastry karkówki grubośc ok 2-3 cm
  • 7 łyzek ocet winny z czerwonego wina
  • 5 łyżek sos sojowy-ciemny
  • pieprz kolorowy wg.uznania
  • olej do smazenia 3-4 łyżki

Sposób przygotowania:

Karkówka z patelni

Umyte płaty mięsa delikatnie rozbijamy (dokładnie po parę klapsów żeby ich za bardzo nie roztrzaskać) Następnie przełożyć do miski.Wlać ocet,sos sojowy i popieprzyć.Przemieszać i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Na patelni rozgrzać olej i smażyć karkówkę pod przykryciem około 20 minut (w miedzy czasie przekręcić) Potem zdjąć pokrywę i smażyć na brązowy kolor,do czasu wyparowania octu balsamicznego. Podawać z ulubionymi dodatkami.... Smacznego :-)))