Karkówka z patelni

Karkówka « poprzedni | następny »
evita0007 - Przepis na: Karkówka z patelni offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 419
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Karkówka z patelni
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Mięso ma piekny brązowy kolor i rozpływa się w ustach.


trudność: łatwe
czas:

Karkówka z patelni - SKŁADNIKI:

  • 2 plastry karkówki grubośc ok 2-3 cm
  • 7 łyzek ocet winny z czerwonego wina
  • 5 łyżek sos sojowy-ciemny
  • pieprz kolorowy wg.uznania
  • olej do smazenia 3-4 łyżki

Karkówka z patelni - PRZYGOTOWANIE:

Umyte płaty mięsa delikatnie rozbijamy (dokładnie po parę klapsów żeby ich za bardzo nie roztrzaskać) Następnie przełożyć do miski.Wlać ocet,sos sojowy i popieprzyć.Przemieszać i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Na patelni rozgrzać olej i smażyć karkówkę pod przykryciem około 20 minut (w miedzy czasie przekręcić) Potem zdjąć pokrywę i smażyć na brązowy kolor,do czasu wyparowania octu balsamicznego. Podawać z ulubionymi dodatkami.... Smacznego :-)))


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karkówka z patelni (strona 1 z 1)  
gusia1000

gusia1000
offline

2012-10-30 15:36
Rarytas dla mięsożerców.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karkówka
Mięciutka karkówka z grilla Karczek w słodkiej papryce i tymianku Karkówkowe roladki ze szczypiorem
Karkówka po myśliwsku Zielone kluski Eli z mięsem Karczek grillowany w ziołowej marynacie
Grillowana karkówka w marynacie z ketchupem Karkówka w pomidorowej marynacie  Staropolska zupa gulaszowa z karkówką
Karkówka w pieczeniowym sosie Karkówka pieczona w czarnej porzeczce Potrawka z cukinią, marchewką i ryżem

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane