dża

dża

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Karkówka z patelni grillowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny dodatek do frytek;)

Karkówka z patelni grillowej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Karkówka z patelni grillowej

  • 2 kotlety z karkówki wieprzowej
  • MARYNATA
  • ½ łyżeczki soli czosnkowej
  • ½ łyżeczki suszonego cząbru
  • ½ łyżeczki suszonego majeranku
  • 1 łyżka ketchupu pikantnego
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • sól, pieprz z młynka

Sposób przygotowania:

Karkówka z patelni grillowej

Mięso umyłam, osuszyłam i potraktowałam delikatnie z pięści. Do miseczki włożyłam kotlety i wszystkie składniki marynaty. Wtarłam przyprawy dokładnie w mięso i odstawiłam do lodówki na ok. 3 godziny (minimum godzinę powinna poleżeć). Po tym czasie rozgrzałam patelnię grillową i usmażyłam kotlety – ok. 5 minut z każdej strony. Podałam z frytkami i korniszonami z papryką.

Redakcja poleca: