Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Karkówka z pieczarkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zapieczona w piekarniku karkówka z pieczarkami i żółtym serem świetnie komponuje się z ziemniakami i surówką.

Karkówka z pieczarkami i serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Karkówka z pieczarkami i serem

 

Sposób przygotowania:

Karkówka z pieczarkami i serem
Umyte mięso pokroić w plastry. Natrzeć oliwą i przyprawami, ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok . 50 minut.

W tym czasie pieczarki zetrzeć na grubych oczkach i udusić. Rozłożyć na mięsie. Przykryć startym żółtym serem.

Piec, aż mięso będzie miękkie. Podawać z ziemniakami i np ogórkiem. 
Karkówka z pieczarkami i serem
Wysmarowane oliwą i przyprawami mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Karkówka z pieczarkami i serem
Na podpieczonym mięsie ułożyć uduszone pieczarki.
Karkówka z pieczarkami i serem
Mięso z pieczarkami przykryć startym serem i zapiec.