migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Karkówka zapiekana z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne mięsko na obiadek zapiekane w woreczku z dodatkiem pieczarek i cebuli. Do tego ziemniaczki i sałatka i mamy sycący obiadek.

Karkówka zapiekana z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Karkówka zapiekana z pieczarkami

 

  • 700 g karkówki
  • 1 duża cebula
  • 300 g małych pieczarek
  • 3 listki laurowe
  • 2 łyżki majeranku
  • sól,pieprz
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego

 

Sposób przygotowania:

Karkówka zapiekana z pieczarkami
Karkówkę pokroić w dużą kostkę. Cebule obrać i pokroić w półplastry. Pokrojoną karkówkę i cebulę przełożyć do miski. Dodać majeranek, listki laurowe odrobine soli i pieprzu i wymieszać aby przyprawy pokryły mięso. Następnie zawartość miski przełożyć do woreczka do pieczenia. Dodać pieczarki i koncentrat pomidorowy. Woreczek zamknąć i nieco wszystko wymieszać.

Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C. Piec ok 1,5 godziny, w połowie pieczenia woreczek przekręcic na drugi bok. Gotową karkóweczkę podałam z ziemniakami i domową sałatką ze słoiczka.  
Karkówka zapiekana z pieczarkami
Karkówkę pokroić w dużą kostkę, przełożyc do miski.
Karkówka zapiekana z pieczarkami
Do karkówki dodać cebulę,listki laurowe i majeranek.
Karkówka zapiekana z pieczarkami
Następnie zawartość miski przełożyć do woreczka do pieczenia. Dodać pieczarki i koncentrat pomidorowy. Woreczek zamknąć i nieco wszystko wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C.