eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Karmazyn Eli

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Pyszna rybka w niecodziennej marynacie.

Karmazyn Eli

Składniki:

Karmazyn Eli

 

  • 4 filety karmazyna

 

  • Marynata:
  • 5 łyżek oleju
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 5 kropli sosu tabasco
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu sojowego grzybowego
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżka sosu chili ostro-słodkiego
  • 1 płaska łyżeczka miodu

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Karmazyn Eli
Wszystkie składniki marynaty ubić trzepaczką.Umyte filety osuszyć ręcznikiem papierowym,przekroić na mniejsze kawałki,posmarować marynatą i włożyć do lodówki na 2 godziny.Rybę wyjąć z lodówki,osuszyć ręcznikiem papierowym.Na patelni mocno rozgrzać olej i usmażyć rybę z obu stron.Smacznego