elutka

elutka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Karmazyn Panierowany Smażony

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne danie

Karmazyn Panierowany Smażony

Składniki:

Karmazyn Panierowany Smażony

 

  • 75 dkg.filetów z karmazyna,
  • 8 dkg. mąki,
  • tarta bułka do obtaczania,
  • 3jaja,
  • sól do smaku,
  • tłuszcz do smażenia,
  • 2 dkg. masła.

Sposób przygotowania:

Karmazyn Panierowany Smażony
Filety umyć pod bieżącą wodą osączyć,podzielić na porcje i posolić . porcje obtaczać w mące w rozmieszanych jajkach i bułce tartej, smażyć na tłuszczu na złoty kolor.dodać masło i zostawić na wolnym ogniu aby, doszły,.Podawać na gorąco z ziemniakami ,puree z surówką z kwaszonych ogórków, lub na zimno-z tartym chrzanem i pieczywem.

Tagi:

tarta karmazyn