Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Karmelizowany rabarbar

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Prosty deser rabarbarowy dodawany na ciepło z lodami i bezą. Tak samo zachwyci dużych jak i małych smakoszy.

Karmelizowany rabarbar

Składniki:

Karmelizowany rabarbar

 

Sposób przygotowania:

Karmelizowany rabarbar
Umyte i osuszone łodygi rabarbaru pokrój na mniejsze kawałki pod lekkim skosem.

Na suchą patelnię wysyp cukier, kiedy lekko zacznie się rozpuszczać dodaj kawałki rabarbaru i zalej całość kieliszkiem grappy.

W celu połączenia składników delikatnie potrząsaj patelnią , nie mieszaj łyżką!

Kiedy cały płyn wyparuje, a powstały syrop zgęstnieje dopraw go sokiem z cytryny i kardamonem.

Karmelizowany rabarbar podawaj z na ciepło z lodami i bezą.

Tagi:

deser