marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Karnawałowa przekąska z kminkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ciasto rozmrozić i uformować w paluszki,po czym skręcić w spiralki,posypać kminkiem z solą i posmarować białkiem.Piec 20 min.

Karnawałowa przekąska z kminkiem.

Składniki:

Karnawałowa przekąska z kminkiem.

 

  • 450 g.ciasta francuskiego(mrożonego).
  • 1 białko,
  • kminek,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Karnawałowa przekąska z kminkiem.
Ciasto francuskie rozmrozić i uformować w paluszki po czym
skręcić w spiralki,posypać kminkiem z solą i posmarować lekko
białkiem.Piekarnik nagrzać do 170-175 stopni C,a potem wyłożyć blachę folią aluminiową i układać gotowe spiralki na to i dać do
piekarnika.Piec 20-25 min.Podawać na ciepło najlepiej z dipami.