lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Książka Kucharska: Świąteczny karp króluje na stołach

Karp na kolacje wigilijną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Karp zmieścił się na talerzu a już miałam obawy :)

Karp na kolacje wigilijną

Składniki:

Karp na kolacje wigilijną

 

  • karp - 2 kil
  • jajko - 1 sztuka
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • mąka - 2 łyżki
  • marchewka - 2 sztuki
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
  • pietruszka - 2 sztuki
  • bułka tarta - 2 łyżki
  • seler - 0.25 sztuki
  • bułka paryska - 1 sztuka
  • piwo - 1 szklanka
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Karp na kolacje wigilijną
Karp Wigilijny - sposób przygotowania:Skrop rybę sokiem z cytryny, posyp przyprawą Delikat Knorr, następnie pokrój w plastry.Rozpuść kostkę Bulionu Knorr w szklance wrzątku. Pokrój warzywa, zalej wywarem, dodaj piwo i ugotuj, następnie przetrzyj.Roztrzep jajko i maczaj w nim rybę, którą następnie obtaczaj w mące z bułką.Usmaż karpia, po czym zalej go sosem warzywnym i duś przez 20 minut.Rozetrzyj masło z Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr. Posmaruj bułkę, usmaż grzanki i podawaj razem z rybą.