Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Karp pieczony na obiad

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

takiego robiłem w ubiegłym tygodniu na obiad

Karp pieczony na obiad

Składniki:

Karp pieczony na obiad

 

  • 1 karp
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżeczki przyprawy do ryb
  • sól i pieprz
  • czosnek w proszku

Sposób przygotowania:

Karp pieczony na obiad
Karp musi być wypatroszony i pozbawiony łusek. Do masła dodajemy przyprawę do ryb, łyzeczkę soli, sporo pieprzu i pół łyżeczki sproszkowanego proszku, wszystko musimy bardzo dokładnie wymieszać. Masło nakładamy do środka ryb oraz na skórę. Rybę zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 20minut w temp 180*, po czym odrywamy folię i pieczemy jeszcze 10minut, aby skórka się trochę przypiekła. Rybę po upieczeniu kroimy na mniejsze częśći i podajemy na obiad,