Strona główna Karp po żydowsku /na słodko/

Karp po żydowsku /na słodko/

Karp « poprzedni | następny »
mysza13k

Starszy Kucharz
Przepisy: 48
Karp po żydowsku /na słodko/
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Danie wigilijne w mojej rodzinie


trudność: łatwe
czas:

Karp po żydowsku /na słodko/ - SKŁADNIKI:

  • dzwonki z karpia
  • cebula pokrojona w piorka dosc duzo
  • sol
  • pieprz rodzynki
  • cukier
  • lyzeczka masla

Karp po żydowsku /na słodko/ - PRZYGOTOWANIE:

w dosc duzym rondlu ukladac dzwonka karpia posolic ,popieprzyc ,posypac rodzynkami ,dodac cebule,ulozyc w taki sposob pare warstw.Zalac woda dodac maslo i ukier do smaku/kazdy musi dobrac samemu/.Gotowac na malenkim ogniu okolo 1/2 godziny.Podawac z dodatkiem slodkiej chalki.Na drugi dzien zetnie sie w galarete.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karp po żydowsku /na słodko/  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karp
Karp smażony w panierce Tołpyga z warzywami i sosem jajeczno-cytrynowym Karp smażony pomarańczowy
Świąteczny karp smażony Karpie dzwonki smażone Karp na Wigiliny stół
Karp marynowany w cebuli i majeranku Karp z włoszczyzną Karp z duszoną cebulką
Filety z karpia w panierce Karp w galarecie Karp faszerowany pieczarkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane