mysza13k

mysza13k

Starszy Kucharz
[Przepisów: 48]

Karp po żydowsku /na słodko/

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Danie wigilijne w mojej rodzinie

Karp po żydowsku /na słodko/

Składniki:

Karp po żydowsku /na słodko/

 

  • dzwonki z karpia
  • cebula pokrojona w piorka dosc duzo
  • sol
  • pieprz rodzynki
  • cukier
  • lyzeczka masla

Sposób przygotowania:

Karp po żydowsku /na słodko/
w dosc duzym rondlu ukladac dzwonka karpia posolic ,popieprzyc ,posypac rodzynkami ,dodac cebule,ulozyc w taki sposob pare warstw.Zalac woda dodac maslo i ukier do smaku/kazdy musi dobrac samemu/.Gotowac na malenkim ogniu okolo 1/2 godziny.Podawac z dodatkiem slodkiej chalki.Na drugi dzien zetnie sie w galarete.

Tagi:

słodko