Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Karp prababci

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
         
ocena: 3/5 głosów: 593

Rybę dokładnie sprawić, umyć i pokroić w dzwonka. Oprószyć solą i pieprzem.

Karp prababci

Składniki:

Karp prababci

 

Sposób przygotowania:

Karp prababci
Rybę dokładnie sprawić, umyć i pokroić w dzwonka. Oprószyć solą i pieprzem. Warzywa obrać, umyć, pokroić w plasterki. Włożyć do rondla, zalać piwem, dodać sok z cytryny, ziele angielskie, goździki, liść laurowy, chleb i karmel przygotowany z 2 łyżeczek cukru. Przykryć i gotować na wolnym ogniu około 15 minut. Dodać po-porcjowaną rybę, łyżkę masła i gotować kolejne 45 minut. Rybę wyjąć cedzakowej na ogrzany półmisek. Przetartym przez sitko sosem polać rybę. Podawać z gotowanymi ziemniakami i surówką.

Tagi:

piwo chleb karp