e-jola1

e-jola1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Karp smażony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna ryba w chrupiącej panierce

Karp smażony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karp smażony

 

Sposób przygotowania:

Karp smażony
Sprawionego karpia pokroić na mniejsze kawałki (lub w dzwonka). Opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, posolić, odstawić do lodówki na całą noc. Do miski wbić jajko, rozbełtać. Rybę zanurzyć w jajku, następnie w bułce tartej wymieszanej z mąką (1:1). Smażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła, z obu stron na złoty kolor. Smacznego!
Karp smażony
Sprawionego karpia pokroić na mniejsze kawałki
Karp smażony
Do miski wbić jajko, rozbełtać, rybę zanurzyć w jajku
Karp smażony
Następnie rybę panierujemy w bułce tartej wymieszanej z mąką
Karp smażony
Smażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła, z obu stron na złoty kolor