kokolata

kokolata

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Karp smażony

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

takiego oto karpia je co roku na wigilię moja rodzinka

Karp smażony

Składniki:

Karp smażony

 

  • karp ok 2 kg
  • przyprawa do ryb
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki mąki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Karp smażony
Uprzednio wypatroszonego karpia myje kroje w dzwonki i osuszam. Skrapiam sokiem z cytryny , posypuje z obu stron przyprawa do ryb , sola i pieprzem . Odstawiam do lodówki na 4 godz. Następnie karpia obtaczamy w mace . Rozgrzewam olej na patelni i smażę porcje karpia z obu stron na zloty kolor. Podaję na gorąco skropionego sokiem z cytryny.