Strona główna Karp smażony w zalewie Eli

Karp smażony w zalewie Eli

eli_555 - Przepis na: Karp smażony w zalewie Eli offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 984
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Karp smażony w zalewie Eli
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Został mi usmażony,karp więc włożyłam go do zalewy octowej.był bardzo smaczny.


trudność: łatwe
czas:

Karp smażony w zalewie Eli - SKŁADNIKI:

Karp smażony w zalewie Eli - PRZYGOTOWANIE:

Karpia wypatroszyć,oskrobać z łusek i śluzu,umyć,osuszyć,wyfiletować i pokroić na kawałki.Karpia oprószyć solą,pieprzem,opanierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć karpia z obu stron na rumiano.Z wody,octu,soli,pieprzu,cukru,liści laurowych,ziela angielskiego i pokrojonej w krążki cebuli ugotować zalewę.Ciepłą zalewą zalać karpia.Najlepiej smakuje po kilku dniach.Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karp smażony w zalewie Eli  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karp
Karp w ziołach z pieczonymi ziemniaczkami Ryba z sałatką z grilla Karp w cytrynie z piekarnika
Prosty karp smażony Filety z karpia w panierce z sezamem Karp w sosie serowym
Karp po grecku Karp w galarecie Karp w cieście cytrynowym
Wigilijny karpik Karp w ,, zapasowym " sosie greckim Karp smażony

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane