Strona główna Karp smażony w zalewie Eli

Karp smażony w zalewie Eli

eli_555 - Przepis na: Karp smażony w zalewie Eli offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 970
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Karp smażony w zalewie Eli
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Został mi usmażony,karp więc włożyłam go do zalewy octowej.był bardzo smaczny.


trudność: łatwe
czas:

Karp smażony w zalewie Eli - SKŁADNIKI:

Karp smażony w zalewie Eli - PRZYGOTOWANIE:

Karpia wypatroszyć,oskrobać z łusek i śluzu,umyć,osuszyć,wyfiletować i pokroić na kawałki.Karpia oprószyć solą,pieprzem,opanierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć karpia z obu stron na rumiano.Z wody,octu,soli,pieprzu,cukru,liści laurowych,ziela angielskiego i pokrojonej w krążki cebuli ugotować zalewę.Ciepłą zalewą zalać karpia.Najlepiej smakuje po kilku dniach.Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karp smażony w zalewie Eli  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karp
Karp w ziołach z pieczonymi ziemniaczkami Ryba z sałatką z grilla Karp w cytrynie z piekarnika
Prosty karp smażony Filety z karpia w panierce z sezamem Karp w sosie serowym
Karp po grecku Karp w galarecie Karp w cieście cytrynowym
Wigilijny karpik Karp w ,, zapasowym " sosie greckim Karp smażony

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane