Strona główna Karp smażony w zalewie Eli

Karp smażony w zalewie Eli

eli_555

Złoty Ekspert
Przepisy: 1018
zdjęcia: 1 z 1
Karp smażony w zalewie Eli
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Został mi usmażony,karp więc włożyłam go do zalewy octowej.był bardzo smaczny.


trudność: łatwe
czas:

Karp smażony w zalewie Eli - SKŁADNIKI:

Karp smażony w zalewie Eli - PRZYGOTOWANIE:

Karpia wypatroszyć,oskrobać z łusek i śluzu,umyć,osuszyć,wyfiletować i pokroić na kawałki.Karpia oprószyć solą,pieprzem,opanierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć karpia z obu stron na rumiano.Z wody,octu,soli,pieprzu,cukru,liści laurowych,ziela angielskiego i pokrojonej w krążki cebuli ugotować zalewę.Ciepłą zalewą zalać karpia.Najlepiej smakuje po kilku dniach.Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karp smażony w zalewie Eli  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karp
Tołpyga z warzywami i sosem jajeczno-cytrynowym Karp smażony pomarańczowy Świąteczny karp smażony
Karpie dzwonki smażone Karp na Wigiliny stół Karp marynowany w cebuli i majeranku
Karp z włoszczyzną Karp z duszoną cebulką Filety z karpia w panierce
Karp w galarecie Karp faszerowany pieczarkami Ryba pieczona w rękawie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane