SUPERPRZEPIS

Karp smażony w zalewie Eli

  • eli_555
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5
Karp smażony w zalewie Eli

Został mi usmażony,karp więc włożyłam go do zalewy octowej.był bardzo smaczny.

Składniki:

Karp smażony w zalewie Eli

 

Sposób przygotowania:

Karp smażony w zalewie Eli
Karpia wypatroszyć,oskrobać z łusek i śluzu,umyć,osuszyć,wyfiletować i pokroić na kawałki.Karpia oprószyć solą,pieprzem,opanierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć karpia z obu stron na rumiano.Z wody,octu,soli,pieprzu,cukru,liści laurowych,ziela angielskiego i pokrojonej w krążki cebuli ugotować zalewę.Ciepłą zalewą zalać karpia.Najlepiej smakuje po kilku dniach.Smacznego!