Strona główna Karp smażony w zalewie Eli

Karp smażony w zalewie Eli

eli_555 - Przepis na: Karp smażony w zalewie Eli offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 943
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Karp smażony w zalewie Eli
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Został mi usmażony,karp więc włożyłam go do zalewy octowej.był bardzo smaczny.


trudność: łatwe
czas:

Karp smażony w zalewie Eli - SKŁADNIKI:

  • 1 karp
  • sól
  • pieprz
  • 1 jajko
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • 2 szklanki wody
  • 2/3 szklanki octu
  • 1 cebula
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 łyżka cukru

Karp smażony w zalewie Eli - PRZYGOTOWANIE:

Karpia wypatroszyć,oskrobać z łusek i śluzu,umyć,osuszyć,wyfiletować i pokroić na kawałki.Karpia oprószyć solą,pieprzem,opanierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć karpia z obu stron na rumiano.Z wody,octu,soli,pieprzu,cukru,liści laurowych,ziela angielskiego i pokrojonej w krążki cebuli ugotować zalewę.Ciepłą zalewą zalać karpia.Najlepiej smakuje po kilku dniach.Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karp smażony w zalewie Eli  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karp
Karp w ziołach z pieczonymi ziemniaczkami Ryba z sałatką z grilla Karp w cytrynie z piekarnika
Prosty karp smażony Filety z karpia w panierce z sezamem Karp w sosie serowym
Karp po grecku Karp w galarecie Karp w cieście cytrynowym
Wigilijny karpik Karp w ,, zapasowym " sosie greckim Karp smażony

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane