Strona główna Karp smażony w zalewie Eli

Karp smażony w zalewie Eli

eli_555

Złoty Ekspert
Przepisy: 1040
zdjęcia: 1 z 1
Karp smażony w zalewie Eli
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Został mi usmażony,karp więc włożyłam go do zalewy octowej.był bardzo smaczny.


trudność: łatwe
czas:

Karp smażony w zalewie Eli - SKŁADNIKI:

Karp smażony w zalewie Eli - PRZYGOTOWANIE:

Karpia wypatroszyć,oskrobać z łusek i śluzu,umyć,osuszyć,wyfiletować i pokroić na kawałki.Karpia oprószyć solą,pieprzem,opanierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć karpia z obu stron na rumiano.Z wody,octu,soli,pieprzu,cukru,liści laurowych,ziela angielskiego i pokrojonej w krążki cebuli ugotować zalewę.Ciepłą zalewą zalać karpia.Najlepiej smakuje po kilku dniach.Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karp smażony w zalewie Eli  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karp
Karp smażony w panierce Tołpyga z warzywami i sosem jajeczno-cytrynowym Karp smażony pomarańczowy
Świąteczny karp smażony Karpie dzwonki smażone Karp na Wigiliny stół
Karp marynowany w cebuli i majeranku Karp z włoszczyzną Karp z duszoną cebulką
Filety z karpia w panierce Karp w galarecie Karp faszerowany pieczarkami

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane