Przyjaciółka

Przyjaciółka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Karp w chrupiącej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 210
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szukasz sprawdzonego przepisu na karpia? Przygotuj go w wersji smażonej, w chrupiącej panierce. Idealny pomysł na obiad, nie tylko od święta!

Karp w chrupiącej panierce

Składniki:

Karp w chrupiącej panierce

 

Sposób przygotowania:

Karp w chrupiącej panierce
1. Filety z karpia zalej mlekiem i odstaw na 30 minut.

2. Osusz, oprósz solą, pieprzem, obsyp przyprawą do ryb.

3. Każdy kawałek maczaj w roztrzepanym jajku, a następnie w tartej bułce wymieszanej 1:1 z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi.

4. Smaż z obu stron na rozgrzanym oleju z łyżką masła. Wyjmij, odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.