paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Karp w pieczarkach z rodzynkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Karp pieczony w całości wraz z pieczarkami i rodzynkami które nadają mu oryginalnego świątecznego smaku.

Karp w pieczarkach z rodzynkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karp w pieczarkach z rodzynkami

 

Sposób przygotowania:

Karp w pieczarkach z rodzynkami
Karpina oczyścić od środka i z łusek, wypłukać i osuszyć.

Rybe skropić sokiem z cytryny, oprószyć do smaku solą i pieprzem. Na roztopionym maśle podsmażyć pokrojoną szalotkę oraz pieczarki, gdy pieczarki puszcza sok dodać rodzynki i smażyć razem około 2 minut. Rybę włożyć do brytfanki i obłożyć do okoła pieczarkami i rodzynkami.

Danie piecz w temperaturze 190 stopni około 30 minut.
Karp w pieczarkach z rodzynkami
Na roztopionym maśle podsmażyć pokrojone pieczarki
Karp w pieczarkach z rodzynkami
gdy pieczarki puszcza sok dodać rodzynki i smażyć razem około 2 minut.
Karp w pieczarkach z rodzynkami
Karpina oczyścić od środka i z łusek, wypłukać i osuszyć. Rybe skropić sokiem z cytryny, oprószyć do smaku solą i pieprzem
Karp w pieczarkach z rodzynkami
Rybę włożyć do brytfanki i obłożyć do okoła pieczarkami i rodzynkami.

Tagi:

ryba karp