lenazkiw

lenazkiw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 68]

Karp w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam;))))))))))))))))))))))))))))))))))

Karp w sosie koperkowym

Składniki:

Karp w sosie koperkowym

 

  • 1 kg karpia
  • 3 dag maki
  • 1/2 szklanki śmietany 30%
  • 1 kostka bulionu
  • sól
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki posiekanego koperku

 

Sposób przygotowania:

Karp w sosie koperkowym
Rybę sprawić, dokładnie umyć i podzielić na dzwonka. Oprószyć solą i mąką, usmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Następnie do dzwonka przełożyć rondla, zalać 1/2 szklanki wody, dodać pokruszoną kostką bulionu i dusić na wolnym ogniu około 20min. Następnie dodać roztrzepana śmietanę, chwile podgrzać, posypać posiekanym koperkiem.

Tagi:

mak