Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Karp w winie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wykwintne danie dla smakoszy ryb

Karp w winie

Składniki:

Karp w winie

 

 

Sposób przygotowania:

Karp w winie
Rybę sprawić, pokroić w dzwonka, oprószyć solą i skropić sokiem z cytryny. Pieczarki i cebulę drobno pokroić, włożyć do rondla, zalać szklanką wody, posolić, dodać przyprawy i gotować około 10 minut. Następnie wlać wino, zagotować, włożyć rybę i gotować pod przykryciem około pół godziny. Gdy ryba będzie miękka, delikatnie wyjąć. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z sosem, zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z ziemniakami i surówką.

Tagi:

karp