Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Karp wigilijny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Karpia można podawać z pieczywem razowym.

Karp wigilijny

Składniki:

Karp wigilijny

 

Sposób przygotowania:

Karp wigilijny
Karpia oczyścić, umyć podzielić na dzwonka, skropić sokiem
z cytryny, posolić i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Rybę panierować w mące rozkłóconym jaju i w tartej bułce. Margarynę roztopić, podgrzać i smażyć karpia powoli na małym ogniu z obu stron na złoty kolor. Kawałki ryby przełożyć do rondla, na wierzch położyć margarynę i dopiec w piekarniku. Można podawać z frytkami oraz surówką z kiszonej kapusty.

Tagi:

tarta