malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Karp z porami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Podawaj na pierzynce z porów i wina.

Karp z porami

Składniki:

Karp z porami

 

  • 1/2kg filetu z karpia
  • 2pory(biała część)
  • 50ml białego wina
  • 50g rodzynek
  • 100ml śmietany
  • 100g mąki
  • 50g masła
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Karp z porami
Filety pokrój na cztery części, przypraw do smaku solą i pieprzem. Panieruj w mące i usmaż na maśle na rumiano.

Rybę zdejmij z patelni. Pora umyj, pokrój w cienkie plastry i zeszklij na maśle.
Następnie dodaj rodzynki, dolej wino i duś całość, dopóki płyn nie odparuje.
Po tym czasie dodaj śmietanę i podgrzewaj,aż sos zgęstnieje,
Całość dopraw solą i pieprzem.
Podawaj na pierzynce z porów i białego wina.

Tagi:

pory