kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Karpatka

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Lekka i szybka karpatka;)

Karpatka

Składniki:

Karpatka

 

  • 5 jajek
  • pół kostki masła
  • 1 szkl. wody
  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • gotowy krem do karpatki

Sposób przygotowania:

Karpatka
Masło zagotować z wodą w garnku. Zdejmujemy na chwilę z ognia i dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Wstawiamy ponownie na ogień i energicznie mieszamy, aż będzie jednolite. Studzimy, ale też nie może być zimne. Dodajemy następnie po jajku i miksujemy. Ciasto dzieliny na 2 części. Każdą pieczemy ok. 35 minut. Przekładamy gotowym kremem do karpatek.Smacznego!:)

Tagi:

jajko jajka