Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Karpatka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

przepis na pyszną karpatke z lekkim kremem

Karpatka

Składniki:

Karpatka

 

  • CIASTO:
  • 1 szklanka wody
  • 0,5 margarynyu
  • 1 szklanka mąki
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Karpatka
CIASTO:
wode i margaryne zagotowac, do tego dodac szklanke mąki, dobrze wymieszac, spażyc i wystudzic. Po ostygnięciu dodac 4 jajka i proszed do pieczenia.

dobrze razem wymieszac i rozłożyc na 2 blaszki, upiec

KREM:
mleko i cukry zagotowac. obydiwe mąki wymieszac i sparzyc gorącym mlekiem. w osobnym naczyniu wymieszac margaryne i zóltko. Na koniec wszystko połączyc i ubic. przełozyc masą ciasta