Mooi26

Mooi26

Szef Kuchni
[Przepisów: 70]

Karpatka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tradycyjna karpatka-nie z opakowania;)

Karpatka

Składniki:

Karpatka

 

Sposób przygotowania:

Karpatka
CIASTO: Wodę zagotować razem z margaryną. Po zagotowaniu zdjąć z ognia, wsypać szklankę mąki pszennej i wymieszać. Wystudzić. Po wystudzeniu dodać jajka i proszek do pieczenia. Wymieszać. Rozdzielić na dwie osobne blachy. Piec około 40 minut. KREM: Wymieszać ze sobą mąkę pszenną, ziemniaczaną,cukier oraz cukier waniliowy. Wlać mleko, zagotować cały czas mieszając. Wystudzić. Gdy Masa będzie zimna dodać do niej ciepłą kostkę masła i wymieszać mikserem na puszystą masę. Krem wyłożyć na dolne ciasto po czym położyć drugie ciasto. Można również posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka