mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Karpie korzennie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczne danie .

Karpie korzennie

Składniki:

Karpie korzennie

 

  • 6 filetów karpia
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 1 cebula
  • 1 liść laurowy
  • 5 ziaren pieprzu
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 3 łyżki octu winnego
  • szczypta cukru
  • 2 łyżki świeżo startego chrzanu
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Karpie korzennie
Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać . Włoszczyznę oczyścić, umyć, pokroić w kostkę. Kawałki karpia opłukać w zimnej wodzie, osączyć. Włożyć do garnka, posypać solą, dodać liść laurowy, tymianek, pieprz, ocet i cukier. Zalać wodą tak aby przykryć karpie. Przykryć i gotować na malutkim ogniu przez 20minut. Kawałki ryby wyjąć. Warzywa ułożyć na półmisku, na nich ułożyć karpia, posypać chrzanem i podawać.

Tagi:

karpie