jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Kartkówkowe roladki z pieczarkami i kapustą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Lubie roladki i często je robię. Do ich przygotowania używam zarówno mięso wieprzowego jak i drobiowego. Za każdym razem staram się wymyślić inne oryginalne nadzienie.

Kartkówkowe roladki z pieczarkami i kapustą

Składniki:

Kartkówkowe roladki z pieczarkami i kapustą

 

  • Składniki na 4 roladki:
  • Około 40 dag karkówki,
  • 8 liści kapusty białej,
  • 30 dag pieczarek,
  • Sól, pieprz, pieprz czosnkowy ,
  • Olej do smażenia,
  • Koperek, pomidor do dekoracji.

 

Sposób przygotowania:

Kartkówkowe roladki z pieczarkami i kapustą
Mięso płuczemy, osuszamy i dzielimy na 4 porcje. Tak przygotowane mięso oprószmy przyprawami i pozostawiamy w chłodzie na około 3 godziny. W czasie gdy mięso się schładza gotujemy liście kapusty. Należny je ugotować w lekko osolonej wodzie. Gotowe odcedzamy. Grzyby płuczemy, osuszamy, a następnie kroimy w plasterki i smażmy. W trakcie smażenia doprawiamy do smaku. Gotowe mięso wyjmujemy. Poszczególne porcje rozbijamy Układamy na nich po 2 liście kapusty i po 2 łyżki pieczarek. Zwijamy roladki. Gotowe smażmy do miękkości.