Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Kartoflanka z brukselką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zamiast wywaru można wukorzystać bulion z kostki

Kartoflanka z brukselką

Składniki:

Kartoflanka z brukselką

 

  • 1i1\2litra wywaru z włoszczyzny,
  • 30dag.brukselki,
  • 70dag.ziemniaków,
  • 1 cebula,
  • 1puszka pomidorów w zalewie,
  • 1-2łyżki maggi,
  • 1łyżka oleju,
  • 1łyżka masła,
  • natka pietruszki,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Kartoflanka z brukselką
Obraną cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju.Brukselkę ocześcić,podciąć głąbki,opłukać.Małe główki przekroić na pół,duże na ćwiartki.Obrane ziemniaki pokroić w słupki,włożyć do gotującego się wywaru,a po15min.dodać brukselkę oraz zrunienioną cebulę,gotować,aż warzywa będą miękkie.Pod koniec gotowania dodać maggi,pomidory pokrojone w kostkę,doprawić solą i pieprzem.Przed podaniem zupę posypać natką pietruszki.

Tagi:

brukselka