mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Kartoflanka z kiełbaskami i brokułami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Taką zupą można się najeść i może być samodzielnym daniem obiadowym

Kartoflanka z kiełbaskami i brokułami

Składniki:

Kartoflanka z kiełbaskami i brokułami

 

Sposób przygotowania:

Kartoflanka z kiełbaskami i brokułami
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w dużą kostkę. Papryki umyć, oczyścić, pokroić w dużą kostkę. Brokuły umyć, drobno pokroić. Cebule i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na margarynie. Dodać ziemniaki, poddusić, dodać paprykę i brokuły, poddusić. Wlać bulion, doprawić zioła prowansalskie, paprykę w proszku, doprawić solą i pieprzem. Zupę zagotować, gotować 25minut na średnim ogniu. Kiełbaski pokroić na plastry, dodać do zupy 10minut przed końcem gotowania. Przed podaniem wsypać zioła.