WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 519]

Kąski gyros z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kawałki piersi kurczaka marynowane w przyprawie gyros, smażone w płatkach kukurydzianych. Smaczna przekąska podawana z ulubionym sosem.

Kąski gyros z kurczaka

Składniki:

Kąski gyros z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Kąski gyros z kurczaka

Mięso

Kąski gyros z kurczaka
Kawałki kurczaka marynujemy w przyprawie gyros i oleju.

Piersi z kurczaka po oczyszczeniu kroimy na mniejsze kawałki. Dolewamy olej i doprawiamy przyprawą gyros, odstawiamy na chwilę, by się zamarynowały.

Panierowanie

Kąski gyros z kurczaka
Kawałki kurczaka maczany w jajku i obtaczamy w płatkach.

Płatki kukurydziane kruszymy na drobno, jajka lekko ubijamy z odrobiną mleka i szczyptą soli. Kawałki kurczaka maczany w jajku i obtaczamy w płatkach.

Smażenie

Kąski gyros z kurczaka
Kawałki kurczaka smażymy na rumiano z dwóch stron.

Panierowane kawałki piersi wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy na rumiano z dwóch stron. Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy z ulubionymi sosami

Tagi:

przystawki