paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Kąski paprykowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pikantne bardzo smaczne kąski mogą być podawane z sosem czosnkowym

Kąski paprykowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kąski paprykowe

 

Sposób przygotowania:

Kąski paprykowe
Filet kurczaka opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. Oliwę z oliwek wymieszać wraz z 1 łyżką papryki słodkiej , papryką ostrą szczypta soli i pieprzu (ja daję po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu). Marynatą natrzeć kawałki kurczaka i odstawić na ok. 2 godziny w chłodne miejsce. Do miseczki wlać mleko, dosypać mąkę i wbić jajko dodać szczyptę soli i paprykę słodka 1 łyżkę wyrobić ciasto widelcem lub łyżką. Kawałki kurczaka moczyć w cieście i smażyć na brązowy kolor z każdej strony.
Kąski paprykowe
Filet kurczaka opłukać i pokroić na mniejsze kawałki.
Kąski paprykowe
Oliwę z oliwek wymieszać wraz z 1 łyżką papryki słodkiej , papryką ostrą szczypta soli i pieprzu (ja daję po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu). Marynatą natrzeć kawałki kurczaka i odstawić na ok. 2 godziny w chłodne miejsce.