eli_555

eli_555

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1312]

Kasza gryczana Eli z boczkiem i kefirem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam proste, szybkie i smaczne danie. Ugotowałam kaszę gryczaną i podałam z boczkiem i kefirem.

Kasza gryczana Eli z boczkiem i kefirem

Składniki:

Kasza gryczana Eli z boczkiem i kefirem

kasza

okrasa

  • 300 g chudego boczku wędzonego
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki smalcu
  • pieprz do smaku

dodatki

  • kefir

Sposób przygotowania:

Kasza gryczana Eli z boczkiem i kefirem

przygotowanie okrasy

Kasza gryczana Eli z boczkiem i kefirem
Pokroić w kostkę chudy boczek wędzony....

Boczek wędzony pokroić w kostkę.

przygotowanie okrasy cd

Kasza gryczana Eli z boczkiem i kefirem
Pokroić w kostkę obraną z łupinek cebulę.

Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie okrasy cd

Kasza gryczana Eli z boczkiem i kefirem
Na rozgrzanym smalcu usmażyć boczek z cebulą.

Na patelni rozgrzać smalec, dodać boczek i chwilę smażyć.

Do boczku dodać cebulę i smażyć aż zmięknie.

przygotowanie kaszy

Kasza gryczana Eli z boczkiem i kefirem
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu.

Kaszę gotować 15 minut w osolonym wrzątku i odsączyć. Dodać kaszę do boczku, wymieszać, doprawić solą, pieprzem i chwilę razem smażyć.

Kaszę podawać z kefirem. Smacznego!