Strona główna Kasza gryczana z dodatkami

Kasza gryczana z dodatkami

Marta1986 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 711
zdjęcia: 1 z 3
Kasza gryczana z dodatkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

szybkie zdrowe i smaczne.


trudność: łatwe
czas:

Kasza gryczana z dodatkami - SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie kaszy gryczanej
  • 1 jajko
  • 2 pomidorki
  • 1 cebula
  • natka pietruszki
  • natka koperku
  • sól,pieprz,słodka papryka do smaku.
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • ser pleśniowy

Kasza gryczana z dodatkami - PRZYGOTOWANIE:

Kasze ugotować w lekko osolonej wodzie.Po ugotowaniu wyjąć z woreczka. Cebule obrać,opłukać i drobno pokroić.Zasmażyć na oliwie. Następnie opłukać pomidory i pokroić w kosteczkę. Kaszę przełożyć na patelnie z oliwą z oliwek.Dodać pokrojone pomidory oraz cebulę. Przyprawić solą,pieprzem i słodką papryką. Wymieszać. Wbić jajko.Wymieszać.Całość ułożyć na talerzu.Ser pleśniowy rozkruszyć na wierzch. Posypać natką pietruszki i koperku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kasza gryczana z dodatkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Pulpeciki na kapuście włoskiej Kaszanka z kiełbasą, cebulą i papryką Placki z cukinii pachnące czosnkiem
Orzechowe placuszki z ricotty z jabłkiem Cukinia w panierce z patelni Koktajl z poziomek, malin i czarnych porzeczek
Pizza z szynką, salami i papryką Jagodowy serek wiejski z miodem Dwa drinki na bazie "blue curacao"
Gofry żytnio-pszenne z dżemem Sałata z jajkiem i grzankami w sosie czosnkowym Sos grzybowy z kurek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane