gosia56

gosia56

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Kasza gryczana zapiekana

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna kasza na obiad albo na ciepłą kolację

Kasza gryczana zapiekana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kasza gryczana zapiekana

Sposób przygotowania:

Kasza gryczana zapiekana

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie z warzywami suszonymi,według przepisu na opakowaniu studzimy. Na patelni smazymy pokrojony w kostkę boczek i dodajemy pokrojoną cebulę,studzimy. Do zimnej kaszy z warzywami dodajemy chłodny boczek z cebulą,twaróg,tłuczone ziemniaki,doprawiamy solą,pieprzem ,czosnkiem granulowanym . Do masy wbijamy jajka ,dodajemy kaszę mannę i bułkę tartą,mieszamy. Masę wkładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia na masę wykładamy płatki masła .wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy na złoty kolor 50-60minut. Taką kaszę mozna podać z kefirem albo z suróweczką. POLECAM !!!

Redakcja poleca: