szeryl23

szeryl23

Szef Kuchni
[Przepisów: 34]

Kasza i kopytka z zasmażaną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To danie najbardziej lubią Panowie:)

Kasza i kopytka z zasmażaną kapustą

Składniki:

Kasza i kopytka z zasmażaną kapustą

 

  • Kopytka:
  • Ziemniaki jakieś 0,5kg
  • 1 jajko
  • łyżeczka oleju
  • sól
  • Kasza
  • 2 garści kapusty kiszonej
  • 1 pętko kiełbaski wędzonej
  • przyprawy do smaku
  • ogórki kiszone

Sposób przygotowania:

Kasza i kopytka z zasmażaną kapustą
Na początek przygotowujemy kopytka gotujemy ziemniaki kiedy będa już gotowe tłuczemy je bądź mielimy w maszynce ,odstawiamy do wystygnięcia ,w miskę wsypujemy mąkę dodajemy wystudzone ziemniaki,jajko sól (szczypta) oraz łyżkę oleju dokładnie wyrabiamy ciasto .formujemy długie wałeczki ciasta i kroimy w grubsze plastry (ukośnie) gotujemy do momentu kiedy wypłyną na wierzch .
Gotujemy kaszę .
Na rozgrzanej patelni smażymy kiełbaskę pokrojoną w półksiężyce bądź większą kostkę ,dodajemy kapustę i smażymy około 10 minut ,kiedy nasza kapusta jest gotowa podajemy wszystko na talerzu i jemy z ogórkiem kwaszonym.
Smacznego.