Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kasza jaglana z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Taka kasza na słodko może być podana zarówno na obiad jak i kolację

Kasza jaglana z jabłkami

Składniki:

Kasza jaglana z jabłkami

 

 

Sposób przygotowania:

Kasza jaglana z jabłkami
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki. Włożyć do rondla, podlać 2 łyżkami wody, przykryć i rozgotować. Zdjąć z ognie, dodać cukier, cynamon, wymieszać. Mleko zagotować z odrobiną soli i cukrem waniliowym, wsypać kaszę i ugotować. Gorącą rozłożyć na talerze, polać utopionym masłem, na środek położyć smażone jabłka.