Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Kasza jaglana z masłem orzechowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kasza jaglana przez niektórych nazywana śrutem jest niedoceniana, a szkoda.

Kasza jaglana z masłem orzechowym.

Składniki:

Kasza jaglana z masłem orzechowym.

 

Sposób przygotowania:

Kasza jaglana z masłem orzechowym.
To jest porcja na jedną osobę (czytaj kobietę) która jak ja uważa co je. Kaszę gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Pieczarki kroimy na ćwiartki, zalewamy odrobiną wody, sypiemy paprykę i dusimy aż odparują i się zarumienią. gdy uzyskają ładny kolorek dodajemy do nich 2 łyżki wody, masło orzechowe ( pamiętajmy aby kupować te z kawałkami orzechów) przegnieciony przez praskę ząbek czosnku, sól i pieprz. Ciągle mieszając dodajemy ugotowaną kaszę i podgrzewamy. Na koniec jeszcze posiekana natka pietruszki i gotowe. Do tego jakieś warzywka i zdrowy obiad podano.