aniolek27

aniolek27

Szef Kuchni
[Przepisów: 64]

Kasza jęczmienna napomidorowo z kolendrą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna potrawka z kaszy jęczmiennej z orientalną przyprawą

Kasza jęczmienna napomidorowo z kolendrą

Składniki:

Kasza jęczmienna napomidorowo z kolendrą

 

  • 20dag kaszy jęczmiennej
  • 150ml śmietany
  • 90g przecieru pomidorowego
  • kilka cienkich parówek typu franfurterki
  • pół puszki czerwonej fasoli
  • przyprawy: sól, pieprz, kolendra
  • pietruszka na wierzch

Sposób przygotowania:

Kasza jęczmienna napomidorowo z kolendrą
Kaszę ugotowałam, a następnie dodałam dwie łyżki masła i wymieszałam. W czasie, gdy gotowałam kaszę, starłam marchew na tarce i udusiłam na maśle. Następnie dodałam wymieszaną śmietanę z przecierem pomidorowym. Do tego sosu dodałam również odsączoną fasolę i frankfurterki pokrojone w półplasterki. Gdy sos atracił zapach surowizny i zgęstniał, dodałam kaszę i doprawiłam całość solą, pieprzem i kolendrą. Wierzch dania posypałam pietruszką.