kasza z sosem mięsno-pieczarkowym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

kasza z sosem mięsno-pieczarkowym

kasza z sosem mięsno-pieczarkowym

Składniki:

kasza z sosem mięsno-pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

kasza z sosem mięsno-pieczarkowym
Pieczarki obieramy i kroimy w połówki, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach..
Podduszamy marchew i pieczarki na margarynie.
Mięso myjemy, kroimy w kostkę.
Na dno garnka wlewamy troszkę oleju, kładziemy na spód pokrojoną w talarki cebulę. Dusimy jakieś 5min. następnie dodajemy do mięsa pieczarki z marchewką.
Podlewamy zimną wodą i dusimy pamiętając o uzupełnianiu wody w garnku.
Następnie wrzucamy do sosu 4kostki, oraz pieprzu wg. uznania.
Gdy mięso już będzie miękkie robimy zaprawę sosu:
1/2 L wody z mąką.
Wlewamy zaprawę i zagotowujemy sos.
Kaszę gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.
Smacznego :)