A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Kaszak delikatesowy

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

prosty deser dla malucha i dla dużego łasucha ;-)))

Kaszak delikatesowy

Składniki:

Kaszak delikatesowy

 

Sposób przygotowania:

Kaszak delikatesowy
Herbatnikami wykładamy foremkę w której chcemy zrobić ciasto, jeśli nie mamy herbatników sprawdzą się też biszkopty. Mleko, margarynę i dwa rodzaje cukru podgrzewamy do rozpuszczenia tłuszczu, gdy wszystko zacznie się gotować dodajemy kasze, mieszając by nie porobiły się grudki. Zgęstniałą i gorącą masę wylewamy równomiernie na ciastka. Rozpuszczamy galaretkę, zimną wylewamy na zastygłą masę z kaszy. Schładzamy w lodówce, bitą śmietanę miksujemy w szklance mleka, gotową bitą śmietanę wykładamy na zastygłą galaretkę. Całość posypujemy słodzonym kakao, takim jakie piją dzieci. Wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Smacznego.